Sayfalar

Kaplıca otelleri

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN YARARLANMA YÖNTEMİ
 
·Kaplıca Sezonu: Bölgenin hava durumları göz önünde bulundurularak saptanır. Genelde ülkemizde yerleşmiş ılıca ve içmelerin dönemi 15 Mayıs - 15 Eylül arasıdır.
 
·Ilıcalarda İyileştirme Süresi (Kür): Esaslı kazancı sağlamak için 3 haftalık 1 terapi ve en düşük 21 banyo önerilir.
 
·Banyo anı ve Süreler: Banyoya giriş yapmadan öncelikle; ufak ve büyük Abdest yapmak, banyoda durağan durmak gerekir. Banyodan çıkış yaptıktan daha sonra da; havlu ile kurulanılmaz, havlu yahut bornoza sarılınır, ılık salonda 1 Saat dek uyulur. Bu süre içerisinde, beden ter atar. Daha sonra giyinilir ve 1 saat dek daha çok aynı gözde (odada) kalınır.
 
·1.ci Banyo; kahvaltıdan başta aç karnına veya kahvaltıdan 60 dakika daha sonra,
 
·ikinci Banyo; akşam yemeğinden 2 saat evvelce edinmesi durumunda maksimum derece yarar elde edilir.
 
·Banyoda kalma müddeti: birinci Gün 10 dakika; sonrakilerde ise, hasta kişinin yaradılışına (bünyesine) ve hastalığa göre, oniki-20 Dk içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) marazlıklarda tavsiye edilir. Müddeti 3-altı hafta olmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 kezde altı Su bardağı (1.5 litre); sonradanki günler; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden 30 dakika evvelce 2'şer su bardağı tüketilir.
 
Rahatsızlıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakadar hastalıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata iyi geldiği tespit edilmiştir.
 
·Ten Marazlıkları: Bütün deri hastalıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve çamurlu sulardan menfaatlenilir.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu rahatsızlıklara, stereo-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan menfaatlenilir.
 
·bayan hastalıkları: Bu konuda hekim önerisi mevcut olmadan ılıca terapisi ifa edilmesi hakiki olmaz. Ateşli kız marazlıklarında ve gebe kızlarda kaplıca tedavisi son derece dikkatli ve kesinlikle doktor gözetiminde uygulamasında fayda vardır. Bunların haricinde Aybaşı bozuklukları, kronik rahim hastalıklarında; kükürtlü, balçıklı ve car radio-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıkları: ilerki düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca tedavisi uygulanmaz. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında kaplıcalardan faydalanılmaz. Kronik gastrit, davamlı (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan istifade edilir.
 
·Romatizmal hastalıklar: Aşırı ve ateşli romatizmada, ılıca tedavisi ifa edilmez. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), airwaves-aktiviteli ve çamurlu sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. ileri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, killi ve radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Teneffüs yolu rahatsızlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yolu marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan faydalanılır. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker rahatsızlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan istifade edilir.
 

http://www.hasenchat.net/blogs/125585/180915/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://beta.truck.net/blogs/173767/125247/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://social.exgate.com/blogs/30521/34898/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://ensynefo.com/blogs/112586/177544/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.iskcon.us/blogs/7035/9885/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.hayleesmonsterhigh.com/blogs/27977/57466/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.webslife.net/blogs/8023/11144/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://bookmarkshut.info/blogs/163166/178697/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.gobayuenergy.com/blogs/105733/161633/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://tncommunity.info/blogs/100010/157535/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.privatewriters.com/blogs/7585/12259/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://1msg.mobi/blogs/6854/8060/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://kotwaster.com/blogs/23869/4350/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://journalistlink.com/blogs/4893/3424/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.queerkat.com/blogs/8907/1236/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri

0 yorum: